21a Setmana de la Ciència a Catalunya (SC’16)

twitterlinkedin

carrusel_web_cartel

 

La 21a Setmana de la Ciència a Catalunya (SC’16), organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi), amb el suport del Departament d’Empresa i Coneixement (Secretaria d’Universitats i Recerca) i la col·laboració de Gas Natural Fenosa, Esteve i l’Obra Social “la Caixa”, se celebrarà de l’11 al 20 de novembre. Aquest veterà programa d’activitats agrupa centenars d’actes de divulgació del coneixement científic i tecnològic arreu de Catalunya.

 

Enguany, la Setmana s’inaugura al Palau del Parlament de Catalunya amb la conferència «Mecenatge científic: experiències globals, reptes de país», a càrrec d’Antoni Plasència, director general d’ISGlobal. L’acte inaugural anirà seguit d’un dels esdeveniments centrals de l’SC’16: la jornada «Mecenatge i finançament de la recerca», organitzada per l’FCRi, amb el suport del Consell Assessor del Parlament sobre Ciència i Tecnologia (CAPCIT).

 

La jornada analitzarà el present, el futur i la visió política actual del mecenatge i la seva fiscalitat, i també els diferents mecanismes de finançament de la recerca existents al nostre país, amb la participació de científics, professionals del sector financer, periodistes i diputats dels diferents grups parlamentaris del Parlament de Catalunya. Aquests temes es proposen com a fil conductor de fons, tot i que no se n’exclou cap altra temàtica.

 

La Setmana de la Ciència, un esdeveniment de país, compta amb el suport de nombroses institucions i entitats del sistema català de recerca i innovació (prop de 100 en aquesta edició). L’SC’16 pren coma eixos temàtics centrals els llegums, amb motiu de la celebració de l’Any Internacional dels Llegums; la cartografia, per l’Any Internacional del Mapa, i la relació global/local, per l’Any Internacional de l’Entesa Mundial.

 

Un dels grans reptes de la Setmana és impulsar el coneixement de la ciència i les vocacions científiques entre els estudiants d’ESO, els nostres investigadors del futur. Amb aquest objectiu, i dins el programa Ciència i Aula, impulsat per l’FCRi, el Departament  d’Ensenyament, l’Ajuntament de Barcelona i l’Obra Social “la Caixa”, entre altres entitats, l’SC’16 acollirà un any més el Dia de la Ciència a les Escoles. Dimecres 16 de novembre, prop de 100 investigadors faran conferències divulgatives de manera simultània en centres d’educació secundària d’arreu de Catalunya. Des del 2003, el Dia de la Ciència a les Escoles ha estat seguit per més de 100.000 estudiants d’ESO i de batxillerat.

 

L’SC’16 oferirà un ampli ventall d’activitats multidisciplinàries de divulgació cientifico-tecnològica a tot el territori català, fonamentalment conferències i taules rodones, jornades de portes obertes a centres de recerca i museus, cursos, tallers i exposicions, accessibles gratuïtament a públics molt diversos.

 

Més informació.